Index Vakbarát Hírportál

Hetvenmillió forintnyi kábítószert találtak

2012. április 19., csütörtök 15:26

Hetvenmillió forint értékű kábítószert foglaltak le a rendőrök egy újpesti garázsban, a II. kerületben egy autóban és egy II. kerületi üzletben - tájékoztatta a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI). A gyanúsítottak közül hármat a bíróság előzetes letartóztatásba helyezett, egy pedig házi őrizetbe került.

Az NNI munkatársai múlt csütörtökön egy újpesti garázsban csaknem 11 kilogramm marihuánát, mintegy 18 kilogramm amfetamin- és 1,5 kilogramm kábítószergyanús tablettát foglaltak le, és a helyszínen két férfit fogtak el.

A rendőrök megállapították, hogy a garázs és a kábítószer egy harmadik férfié, és az elfogott két ember a tulajdonos utasítására ment oda. A garázs tulajdonosát egy közeli áruház parkolójában az autóban tartózkodó társával együtt elfogták.

Az NNI tájékoztatása szerint ugyanebben az időben a II. kerületi Szépvölgyi úton vontak intézkedés alá egy személygépkocsival közlekedő férfit. Autójában csaknem egy kilogramm marihuánát találtak, amit néhány perccel korábban vett magához egy Csatárka utcai üzletben.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai az üzletben házkutatást tartottak, és további 600 gramm marihuánát és körülbelül háromezer kábítószergyanús tablettát foglaltak le.

Kiderült, hogy az eset szorosan összefügg az újpestivel, az elkövetői kör megegyezik, ezért a két nyomozást egyesítették, és az ügyben az NNI jár el. Az NNI közlése szerint az illetékes bíróság a gyanúsítottak közül háromnak az előzetes letartóztatását, míg egy embernek a házi őrizetét rendelte el.

Az NNI közleménye szerint munkatársaik tavaly 98,5 kilogramm különböző típusú kábítószert - főként marihuánát, amfetamint és kokaint -, valamint 3181 tő kannabiszt foglaltak le, piaci értékük megközelíti a 400 millió forintot. A múlt heti akcióban lefoglalt kábítószer értéke csaknem 70 millió forint.

Rovatok