Index Vakbarát Hírportál

Direkt karambolozott a busszal a sofőr

2012. április 23., hétfő 08:57 | aznap frissítve

Az eddigi adatok szerint öngyilkossági szándékkal hajtott busznak a vasárnap három halálos áldozattal járó balesetet okozó szekszárdi férfi – közölte Törökné Kaszás Rozália, a Tolna megyei rendőr-főkapitányság (TMRFK) bűnügyi igazgatója.

A balesetben a 42 éves férfi és két gyermeke, egy ötéves lány és egy tízéves fiú vesztette életét, a buszban heten sérültek meg. Harmadik testvérüket, aki nem volt az autóban, nagyanyjuk neveli.

Pernyész József, a TMRFK bűnügyi készenléti szolgálatának parancsnoka elmondta: a 6-os úton, Szekszárd és Paks között történt baleset előtt nem sokkal bejelentés érkezett arról, hogy a férfi Szekszárdon, a Kölcsey lakótelep egyik parkolójában megpróbálta elgázolni volt élettársát, aki könnyű sérülést szenvedett. A frontális ütközés helyszínén a rendszám alapján azonosították az autót.

Szecsey Zsolt, a főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője hozzátette: egyértelműen megállapították, hogy a 6-os úton az autó az utolsó 10-20 méteren áttért a menetirány szerinti bal oldalra, ahol összeütközött a Budapest és Szekszárd között menetrend szerint, szabályosan közlekedő járattal.

A két eset között öt perc telt el, a gépkocsit vezető férfi a rendelkezésre álló adatok szerint a megengedett sebességet messze túllépve hajtott. A buszvezető lélekjelenlétének volt köszönhető, hogy az idős embereket szállító busz utasai nem sérültek meg komolyabban.

Magánéleti konfliktus állhatott az eset hátterében: a férfi élettársa egy hónapja elköltözött otthonról, amit a férfi valószínűleg nem tudott feldolgozni. Közös gyermekeik elhelyezése ügyében korábban a gyámügyi hivatal is intézkedett. A férfinél tartott házkutatás során búcsúra utaló jelet találtak.

A rendőrség az ügyben a két kisgyermek halála miatt emberölés, az élettárs elgázolása miatt emberölési kísérlet gyanújával indított eljárást. Ha igazolódik a gyanú, az eljárást az elkövető halála miatt megszüntetik.

Rovatok