Index Vakbarát Hírportál

Keresik a debreceni bombafenyegetőt

2012. április 24., kedd 19:55

Nem találtak robbanószerkezetet a robbantással fenyegetett debreceni villamosokon, így kedden kora este újra elindultak a szerelvények a városban. A rendőrség azonosította azt a telefonfülkét, ahonnan a fenyegető telefonált – közölte Kovács Károly rendőr százados, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálatának munkatársa.

A nyomozók most az elkövető azonosításán és felkutatásán dolgoznak. A rendőrség közérdekű üzem működésének megzavarásának gyanújával folytat eljárást.

Egy telefonáló kedd délután azzal fenyegetett, hogy felrobbantja a Debrecenben közlekedő villamosokat, így az üzemeltető leállította a szerelvényeket.

Március végén a Debreceni Városi Bíróság épületét ugyancsak egy telefonfülkéből intézett hívással fenyegették meg robbantással. Akkor a rendőrség már aznap elfogta a 31 éves hajdúhadházi elkövetőt.

Az elmúlt hónapokban szinte heti rendszerességgel fenyegettek különböző debreceni intézményeket robbantással. A rendőrség februárban már elfogott egy 16 éves hajdúhadházi, március elején pedig egy 21 éves hajdúsámsoni fenyegetőt. Előbbi tettéért tíz hónap felfüggesztett fogházbüntetést kapott.

Rovatok