Index Vakbarát Hírportál

Másfél éve fenyegetik a veszprémi erdőgazdaság vezérét

2012. április 24., kedd 10:53 | aznap frissítve

Ismeretlen tettes ellen, kényszerítés bűntette miatt indított eljárást a marcali rendőrkapitányság a HM Verga Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. vezérigazgatójának feljelentése alapján – közölte Biró Gábor, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Tengerdi Győző névtelen, fenyegető levelekre hivatkozik, amelyek egyike nemi erőszakkal vádolja.

A vezérigazgató elmondta, hogy 2010 nyarától tölti be hivatalát, a névtelen, zaklató levelek fél évvel kinevezése után kezdtek érkezni a céggel kapcsolatban álló szakhatóságokhoz és a tulajdonosi jogokat gyakorló szervezethez.

Múlt héten egy olyan levelet kapott a felesége, amelyben a családot fenyegetik, őt magát pedig nemi erőszakkal vádolják, és kilátásba helyezik, ha nem mond le vezérigazgatói székéről, az ügyből nagy botrány lesz.

Tengerdi Győző azt mondta, hogy haragosáról, rosszakarójáról nem tud, így nem is sejti, ki állhat a levelek mögött. Ugyanakkor hangsúlyozta, mindig a Verga és az állami tulajdon érdekeit képviselte már érdekekkel szemben.

A HM Verga erdő- és vadgazdálkodással foglalkozik a Magas-Bakonyban és Bakonyalján, fafeldolgozást végez, murvabányát, valamint erő- és munkagépeket működtet. A cég honlapja szerint mindezeken túl a vadásztatás, a társaság hotelje, apartmanháza és étterme révén a turizmusban is jelen van, Hubertus néven erdei iskolát működtet.

Rovatok