Index Vakbarát Hírportál

A szatír elleni önbíráskodástól óvják a szombathelyieket

2012. április 25., szerda 15:48

Hétfőn este egy tízéves kislányt próbált megerőszakolni a szombathelyi szatír. A nyugat.hu szerint az elmúlt hetek hasonlójellegű támadásai miatt az elkövetőnek ajánlatosabb lenne feladni magát, mert vannak, akik már fegyvervásárláson gondolkodnak.

Egy hét- és egy tízéves kislánnyal próbált fajtalankodni április 23-án délután egy fiatal férfi Szombathelyen.

A két lányt házuk lépcsőházában érte a támadás, a férfi nemiszervét elővéve közeledett a gyerekekhez. Miközben a kisebbiknek sikerült elmenekülni, és értesíteni a szüleit, a támadó megpróbálta megerőszakolni nővérét. Az akció a lány ellenállása miatt nem sikerült. Mire a szülők a helyszínre értek, a férfi elmenekült.

A szombathelyi nyugat.hu beszámolt a korábbi Derkovits városrészen történt támadásokról is. A lap szerint a korábbi ügyben egy szőke, 175 centiméter magas férfit keresnek a rendőrök, a mostani esetben pedig egy sötét hajú körbenyírt tarkójú, alacsonyabb, 17-20 év közötti fiatalt, így elképzelhető, hogy a Szent Flórián körúti támadás és a Derkovits városrészi támadás nem egy ember számlájára írható. A rendőrség egyelőre nem adott információt, a nyomozásra való tekintettel.

A nyugat.hu megszondázta a támadásokkal érintett városrész közhangulatát, és arra jutott a begyűjtött vélemények alapján, hogy „a szatírnak megváltás lenne, ha feladná magát a rendőrségen és kérné a kényszergyógykezelését. Az egyik boltban két eladó hölgy elmondta, gondolkodnak gázpisztoly beszerzésén, mert már félve mennek haza és amikor egyedül vannak a boltban gyanakodva nézik a betérőket.”

A lap szerint újságíróik a városrészben sűrűn hallották a kiherélés szót, ezért azt ajánlják, „senki ne önbíráskodjon, mivel azzal magát sodorja kellemetlen helyzetbe. Ne üssék meg, ne bántalmazzák és ne csonkítsák meg az elkapott támadót!”

Rovatok