Index Vakbarát Hírportál

Elözönlötték a strandokat

2012. május 3., csütörtök 14:27 | aznap frissítve

Jól indult a strandszezon a fővárosban: a jó időnek köszönhetően a budapesti fürdőknek ötvenezer látogatója volt a hosszú hétvégén. Ez kétszerese a tavalyi számnak, és rekordnak számít az elmúlt öt évben is.

A Széchenyinek 16 ezer, a Dagály Fürdőnek 14 ezer, míg a Palatinusnak 10 ezer látogatója volt a négy nap alatt, összesen pedig több, mint 50 ezren látogattak ki valamelyik budapesti strandra – közölte a Budapesti Gyógyfürdői Zrt.

A különösen meleg időben vidéken is előszeretettel mentek strandra az emberek: a szegedi Aquapolisban rekordot döntött a látogatottság, 4 nap alatt közel 10 ezer vendégük volt – ez a szám még a nyári hónapokban is kiemelkedőnek számít –, de a debreceni Kerekestelepi strandfürdőt is kiemelkedően sokan keresték fel a négy nap alatt.

A fővárosi strandok közül a Dagály és a Palatinus április 28-án nyitott, az igazi nagyüzem viszont csak május végén indul be: május 26-án nyit a Paskál, a Római és a Pünkösdfürdői Strandfürdő, míg a Csepeli és a Csillaghegyi csak június 2-tól lesz látogatható. A budapesti strandszezon a tervek szerint szeptember 2-ig tart.

Rovatok