Index Vakbarát Hírportál

Túlzás két református az egyházügyekben

2012. május 8., kedd 15:35

A kormányátalakítás után várhatóan személycsere lesz az egyházügyi államtitkárság vezetésében is. A távozás oka az, hogy egyházi körökben túlzásnak találták, hogy a területet átvevő új humánminisztérium vezetője és a szakállamtitkár is református legyen.

A NEFMI élén történt minisztercser összefüggésben valószínűleg távozik Szászfalvi László jelenlegi államtitkár. kereszténydemokrata politikus.

Az MTI kormányzati forrásból úgy tudja, hogy Szászfalvi László utódjáról még nincs döntés, zajlanak az egyeztetések, amelyekbe bevonják az egyházakat is. A posztra a Kereszténydemokrata Néppárt jelölhet. Szászfalvi László 2010. június 2-tól töltötte be egyházügyi, civilügyi és nemzetiségi államtitkári tisztséget.

Az Index információi szerint a váltás oka az, hogy kormányzati oldalon és egyházi körökben is túlzásnak találták, hogy az egyházi ügyek felügyelete egyszerre két református politikus irányítása alatt legyen. Mint ismeretes Balog Zoltán, a NEFMI új csúcsminisztere és Szászfalvi László is református lelkész, a legnagyobb hazai felekezet, a katolikus egyház viszont eddig nem kapott szerepet a kormányzati politikában.

Rovatok