Index Vakbarát Hírportál

Ötvenezerre büntették Balsai sofőrjét

2012. május 10., csütörtök 19:26

Ötvenezer forint közigazgatási bírsággal sújtották az egyik alkotmánybíró szolgálati autóját vezető sofőrt, amiért egy budai, egyirányú utcában a forgalommal szemben közlekedett - tájékoztatta az MTI-t csütörtökön az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője, Makula György.

A szóvivő szerint a rendőrség a közigazgatási eljárás keretében megállapította, hogy az Alkotmánybíróság egyik szolgálati autója kedden, az I. kerületi Donáti utcában a kötelező haladási iránnyal szemben, szabálytalanul közlekedett. A járműben utasként tartózkodott Balsai István alkotmánybíró is.

A sofőr elismerte felelősségét, a szabályszegésért a BRFK I. kerületi rendőrkapitánysága 50 ezer forint közigazgatási bírsággal sújtotta.

A közlekedési szabálysértésről szerdán Szarvas Koppány Bendegúz, a Demokratikus Koalíció - Ifjú Demokraták elnöke sajtótájékoztatón számolt be az Alkotmánybíróság Donáti utcai épülete előtt. Bemutatta többek között az esetről általuk készített fotókat is.

A rendőrség szintén csütörtökön tudatta az MTI-vel, hogy fegyelmi eljárásban harmincezer forintos pénzbírsággal sújtották a belügyminiszter szolgálati autójának sofőrjét, mert a hét elején jogosulatlanul használta a képviselői irodaház előtti parkoló egyik, mozgássérültek számára fenntartott helyét.

Rovatok