Index Vakbarát Hírportál

A vád: 300 milliós áfacsalás

2012. május 11., péntek 21:51

Háromszázmilliós áfacsalással gyanúsítanak egy balatonboglári vállalkozót. A férfi Kínából szerzett be lámpákat, az árut azonban papíron Szlovákiában vámolta el, így itthon nem kellett utána áfát fizetni – adta hírül a kapos.hu pénteken.

Az adónyomozók a napokban csaptak le a férfira egy egymilliárd forintot érő, balatoni luxusvillában. A házkutatás során egyebek között az is kiderült, hogy a vállalkozó lopta az áramot, és szlovák rendszámú autóval járt.

„A házkutatás során több, a bűncselekmény elkövetésével összefügfésbe hozható bizonyítékot foglaltunk le: fiktív számlákat, fuvarleveleket, könyvelési anyagokat” – fogalmazott a kapos.hu-nak a NAV Dél-Duntúli Regionális Bűnügyi Igazgatóságának sajtószóvivője, Ifkovics Andrea. A vállalkozó luxusautóját, motorkerékpárját, egy ingatlanját is lefoglalták, és zárolták az érintett cégeknek és vezetőiknek a bankszámláit. Összesen hat embert gyanúsítanak az ügyben, ketten már előzetesben vannak. A gyanúsítottak ellen költségvetési csalás és magánokirat-hamisítás miatt indult eljárás.

Rovatok