Index Vakbarát Hírportál

Ukrajnában adták el a kicsalt autókat

2012. május 14., hétfő 15:48

Kocsik külföldi értékesítésével manipuláló csalókat fogtak el a vásárosnaményi rendőrök egy szervezett akció keretében. Még múlt kedden, egyszerre több helyszínen csaptak le a feltételezett elkövetőkre Budapesten, Dunaújvárosban, Százhalombattán és Szigetszentmiklóson és házkutatásokat is tartottak.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak nagy értékű gépkocsikat csaltak ki bizományi értékesítés címén tulajdonosaiktól, az autókat Ukrajnába vitték, és feltehetően ott adták el saját hasznukra. Volt olyan eset is, amikor a tulajdonos beleegyezésével vitték a járművet a szomszédos országba, itthon pedig a gépkocsi ellopását jelentette be a tulajdonos.

A nyomozás során a rendőröknek sikerült azonosítaniuk a bűnözői csoport feltételezett vezetőjét, aki ellen több bírósági elfogatóparancs is érvényben van. A körözött férfit budapesti bérelt lakásában fogták el. Az ügyben még két feltételezett elkövető került rendőrkapitányság és a vásárosnaményi rendőrkapitányság tovább folytatja a vizsgálatot.

Rovatok