Index Vakbarát Hírportál

Sértő falfirka miatt tört bordát a fiú

2012. május 18., péntek 10:33

Súlyos testi sértés elkövetése miatt indult büntetőeljárás egy 16 éves pátkai fiú ellen, aki úgy megverte vele egyidős társát, hogy annak eltörött a bordája, közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság. A rendőrséget a megvert fiú anyja értesítette csütörtökön. Az asszony meglátta, hogy fiáról letépték a pólót, a szeme pedig kék-zöld. Miután megtudta, ki bántotta a fiát, a férje segítségével visszatartotta a verekedőt a rendőrök kiérkezéséig.

A verekedés a Petőfi parkban történt, a támadó nekifutott a fiúnak, földre vitte, majd többször megütötte a fejét, a testét pedig több helyen meg is rúgta. Ő próbált ugyan védekezni, megütni a másikat, de gyengébbnek bizonyult. Így tört el a rendőrség szerint a bordája. Miután végzett, a támadó felsegítette a földről, sőt még pacsit is adott neki. Később kiderült, hogy a két fiú egy szidalmazó falfirkán veszett össze, ennek felírását a verekedő barátai a megvert fiúnak tulajdonították.

A támadót előállították a székesfehérvári kapitányságra, súlyos testi sértéssel gyanúsítják. Elismerte, hogy megverte a fiút, de azt nem, hogy eltörte volna a bordáját. A 16 éves gyanúsított, aki ellen garázdaság miatt egy másik büntetőeljárás is folyamatban van, szabadlábon védekezik.

Rovatok