Index Vakbarát Hírportál

Bojkottot hirdetett az LMP az Újbuda ellen

2012. június 1., péntek 17:04

A XI. kerület közgyűlésén jelentette be az LMP, hogy a párt a továbbiakban nem kíván megjelenni az önkormányzat sajtóorgánumaiban. Az LMP-sek szerint a 140 milliós keretből fenntartott Újbuda-média csak a Fidesz hurráoptimista megnyilvánulásait közvetíti, az ellenzéket és civileket nem engedi megszólalni.

Gájárszki Áron, XI. kerületi LMP-s képviselő az önkormányzat csütörtöki ülésén bejelentette, hogy pártja a jövőben bojkottálni fogja az Újbuda című kerületi újságot és a helyi tévét.

A képviselői interpellációban elhangzott, hogy a 100 százalékos önkormányzati tulajdonban álló médiacég, a nyomtatott lap, a weboldal és a tévé leginkább fideszes propagandaújságként működött az utóbbi időben. Gajárszki azt állította, hogy frakcióvezetőként utoljára a kerület 2011-es költségvetésével kapcsolatban nyilatkozhatott, azóta viszont a pártot érintő rövid híreket is „cenzúrázták”.

Az LMP szerint elfogadhatatlan, hogy az önkormányzat 140 millió forinttal támogatja azt a céget, amely nem szolgálja a kiegyensúlyozott tájékoztatást.

Az önkormányzati ülésen Gajárszki bejelentésével egyidőben kormányoldalról egy közös nyilatkozat tervezetet terjesztettek be azzal a céllal, hogy a frakciók együtt támogassák és erősítsék meg a kerületi médiát a lakosság „hiteles, pontos és elfogulatlan tájékoztatásában betöltött szerepét”.

A kerületi önkormányzat kommunikációs vezetője, Milassin Levente szerint az Újbuda szerkesztősége pártoktól függetlenül működik, és a képviselő testület által megbízott főszerkesztő szándéka szerint a lap április vége óta kizárólag a kerületi közügyekről szóló híreket és írásokat közöl. Ennek megfelelően az új struktúrából kikerültek a frakcióvezetők által készített pártoskodó, vagy országos politikai híreket feldolgozó cikkek.

Rovatok