Index Vakbarát Hírportál

Tetőket bontott meg a vihar Szekszárdon

2012. június 4., hétfő 20:53 | tizenegy éve frissítve

Tetőket rongált meg, fákat döntött ki a szél a hétfő esti viharban Szekszárdon - közölte a Tolna megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

Boros Brigitta tájékoztatása szerint a Tolna megyei önkormányzat és a Balassa János Kórház szülészeti épületének a tetejét bontotta meg a viharos erejű szél, a Keselyűsi úton pedig egy gépkocsira dőlt egy fa; senki nem sérült meg.

A Tolna megyei tűzoltókat kidőlt fák, megrongált tetőszerkezetek miatt harminchat helyszínre hívták, a károk felmérése folyamatban van - tette hozzá a szóvivő.

Baranya megyében is tombolt az ítéletidő, a Pécsi Természettudományi Egyetem mérései szerint 33 miliméter csapadék esett fél óra alatt. Az utcai víznyelők nehezen birkóztak meg az esővel, a megyeszékhelyen több utcában is állt a víz, sok autó eladkadt az esőben. A 80 km/órás szél tetőket rongált meg és fákat döntött ki, a katasztrófavédelmet 20 esetben riasztották, leginkább fakidőlésekhez. Egerágon több ház tetőszerkezete is emgrongálódott a viharban,  Pécs Kertváros városrészében a viharos szél levitte egy bútoráruház tetejét, Harkányban pedig egy fa dőlt a piactérre, több bódét letarolva. Személyi sérülésről nem érkezett hír.

Budapesten az idokep.hu információi szerint villám csapott a Gellért-hegybe, a Liszt Ferenc repülőtéren pedig a Ryanair járatát a heves zivatarok miatt hosszú várakozás után sem engedték leszállni.

Rovatok