Index Vakbarát Hírportál

Pénteken már csak rossz emlék lesz a hétfő

2012. június 11., hétfő 09:25 | aznap frissítve

A várható heves zivatarok miatt több megyére ismét első-, illetve másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A hétfői figyelmeztető előrejelzés szerint főleg a Dél-Dunántúlon, a Dél-Alföldön és az északkeleti megyékben kell heves zivatarokra számítani. A narancssárgával jelzett területeken „közepes a bekövetkezési kockázat”. Intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat.

A déli óráktól kezd csak el dél felől nagy területen felszakadozni, csökkenni a felhőzet. A délnyugati, nyugati szél helyenként megerősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 21, 26 fok között, északnyugaton 20 fok alatt, délkeleten 26 fok felett valószínű. Késő estére 16, 23 fok közé hűl le a levegő.

A távolabbi előrejelzés szerint a hét végén sok lesz a napsütés, 30 fok körüli maximumok várhatók.

Petróczi Tímea, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az MTI-nek elmondta: vasárnap országszerte harmincötször kellett kivonulniuk. Leginkább kidőlt fákhoz, leszakadt ágakhoz, illetve épületekben keletkezett károkhoz riasztották őket. Egyik esetnél sem történt személyi sérülés.

A katasztrófavédelem továbbra is figyelemmel kíséri a meteorológiai riasztásokat, és ha kell, megerősítik a szolgálatot.

Rovatok