Index Vakbarát Hírportál

Sok diák rosszul lett egy budapesti iskolában

2012. június 11., hétfő 11:24 | aznap frissítve

A tűzoltók ismét kiürítették azt a fővárosi, XX. kerületi iskolát, ahol több mint húsz diák lett rosszul hétfő délelőtt.

A diákok nem sokkal korábban térhettek vissza a János utcai Nagy László Általános Iskola és Gimnázium épületébe. Az MTI szerint azért kellett újra kiüríteni az épületet, mert a diákok vérében szén-monoxidot mutattak ki.

Korábban a tűzoltók és a Fővárosi Gázművek szakemberei méréseket végeztek az épületben, de a levegőben semmilyen rendellenes anyagot nem mutattak ki. Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője azt mondta: műszereikkel ismét körbejárják az épületet, de eddig továbbra sem találtak rendellenes anyagot.

Az épületbe egyelőre senki sem térhet vissza, a gyerekeket a szomszédos utcában lévő iskolába vitték át.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője elmondta: a helyszínen harminchét diákot vizsgáltak meg. Közülük mostanáig huszonöt gyereket szállítottak megfigyelésre az Erzsébet, valamint a Heim Pál Gyermekkórházba.

Gyengeségre, enyhe fejfájásra, hányingerre, szédülésre panaszkodtak, fizikai sérülés nem volt látható rajtuk. Győrfi szerint ezek a tünetek enyhe vírusfertőzésre, de szén-monoxid-mérgezésre is utalhatnak.

Nagy Anikó, a Heim Pál Gyermekkórház orvos-igazgatója azt írta: tizenkilenc gyermeket szállítottak intézményük toxikológiai osztályára fejfájás, hányinger, enyhe mérgezés tüneteivel. A gyermekek vizsgálata folyamatban van, mindegyikük állapota kielégítő.

Rovatok