Index Vakbarát Hírportál

Még mindig titok az új struktúra

2012. június 12., kedd 08:14

Júliustól új struktúrában működik az egészségügy, a napokban kapják meg a kórházak vezetői a határozatokat az új ágyszámról, az ellátandó területről és arról, hogy a különböző szakmákban milyen szintű beavatkozásokat végezhetnek, írja a Magyar Nemzet.

A lap szerint az egészségügyi államtitkárság hétpecsétes titokként kezeli egyelőre a kórházi struktúra átalakítására vonatkozó adatokat. A Magyar Nemzet úgy tudja, hogy nem véletlenül próbálja kizárni a nyilvánosságot az államtitkárság, még a múlt héten is zajlottak politikai egyeztetések, és változtattak a korábbi elképzelésekhez képest.

Hétfőn az MTI azt írta, hogy csaknem 5,5 milliárd forint maradt meg az egészségügyi szolgáltatóknál abból pénzből, amit a múlt év végén kaptak lejárt szállítói tartozásaik rendezésére. Az egészségügyi államtitkárság a visszafizetendő pénzt az egészségügybe szeretné visszaforgatni.

Szócska Miklós egészségügyi államtitkár 2011 végén jelentette be, hogy összesen 27 milliárd forint konszolidációs támogatásban részesülnek az állami egészségügyi intézmények, hogy csökkenthessék lejárt szállítói tartozásaikat.

Rovatok