Index Vakbarát Hírportál

Őrizetben a röszkei tömegbaleset okozója

2012. június 30., szombat 19:31

Őrizetbe vette a rendőrség azt a 32 éves sofőrt, aki kamionjával a várakozó kocsisorba hajtott a röszkei határátkelőnél. Halálos tömegszerencsétlenséget okozó közúti baleset gondatlan okozásának gyanúja miatt indult ellene büntetőeljárás, kihallgatása jelenleg is tart.

A balesetben egy ember életét vesztette, többen megsérültek.

A balesetben összesen tizenegy gépkocsi rongálódott meg, több sérültet a tűzoltóknak kellett kiszabadítaniuk a roncsokból. A sérültek valamennyien török származásúak, akik Ausztriából, Németországból és Belgiumból érkeztek.

A balesetet okozó kamion Németországból szállított gyúlékony anyagokat és ciánvegyületeket Törökországba. A katasztrófavédelem szerint az anyagokat tároló tartályok megfelelően voltak rögzíve és nem sérültek meg, így szivárgás se történt.

A balesetben összetört autók utasait közül mintegy harminc embert, zömében tíz évnél fiatalabb gyereket helyezett el a katasztrófavédelem a röszkei művelődési házban.

Az utasokkal pszichológusok foglalkoznak, a gyerekekre a Vöröskereszt önkéntesei vigyáznak, és a rendőrségi is itt hallgatja ki tolmácsok segítségével a szemtanúkat. A Belgiumból, Ausztriából és Németországból szabadságukra hazatérő török származású vendégmunkások enni és inni is kaptak.

Rovatok