Index Vakbarát Hírportál

Bunkerbe rejtették a zsákmányt a szökevények

2012. július 3., kedd 08:37

Hétfői elfogásuk után részletes beismerő vallomás tettek a rendőrségen azok a tizenéves makói fiúk, akik sorozatban követtek el vagyon elleni bűncselekményeket Hódmezővásárhelyen és a környék településein, közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság. Főként óvodákat, iskolákat törtek fel.

A fiúknak azért volt szükségük pénzre, mert megszöktek egy gyermekotthonból. A rendőrségi közlemény szerint az éjszakákat többnyire egy nádasban töltötték, de amikor erre ráuntak, betörtek egy óvodába, ahonnan kiságyakat, takarót és párnát is loptak. Találtak egy földbe ásott bunkert, ide rejtették a lopott dolgokat.

A betörések során mindig arra törekedtek, hogy az élelmiszer mellett minél több készpénzt és gyorsan eladható értékeket találjanak, mivel ezekből tartották fenn magukat. A közintézmények mellett virágüzlet, magánházak és kerékpárok is célpontjaikká váltak. A bűncselekmény-sorozattal közel félmillió forintos kárt okoztak Hódmezővásárhelyen.

A kihallgatáskor a két fiú elmondta a rendőröknek, hogy Sándorfalván is féltucatnyi bűncselekményt követtek el, amíg ott egy épülőben lévő házban töltötték az éjszakákat. Ők jártak többek között az egészségházban, az orvosi rendelőben és az idősek otthonában is. Az is kiderült, hogy a fiúk ellen Békés megyében is büntetőeljárás folyik szintén vagyon elleni bűncselekmények miatt. A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság mindkettőjüket őrizetbe vette, és kezdeményezte előzetes letartóztatásukat.

Rovatok