Index Vakbarát Hírportál

Összeállt a kormány őszi munkaterve

2012. július 6., péntek 21:24

A kormány a pénteken megjelenő Magyar Közlönyben ismerteti a kabinet második féléves munkatervét. Az erről szóló kormányhatározatot Orbán Viktor kormányfő írta alá. A dokumentum havi bontásban sorolja fel, hogy az egyes hónapokban milyen témák szerepelnek a kormányülések napirendjén.

Már júliusban a kabinet elé viheti például a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az egyes közutak használatáért fizetendő díjakról szóló kormányrendelet-tervezetét. Szeptemberben a Nemzeti Gazdasági Minisztérium (NGM) beszámolhat a kormánynak a dohányboltokban forgalomba hozható termékekről, valamint a dohánytermékek kiskereskedelmével összefüggő szolgáltatásokról szóló kormányrendelet tervezetéről

A rendvédelmi szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szóló törvényjavaslatot a Belügyminisztérium ismertetheti októberben. Ekkor számolhat be a választási eljárásról szóló törvény tervezett módosításáról a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium is. Decemberben a magyar állampolgárságról szóló törvény módosítása kerül napirendre.

Rovatok