Index Vakbarát Hírportál

Csak az első ajtón lehet felszállni az éjszakai buszokra

2012. július 15., vasárnap 22:41

Vasárnap estétől csak az első ajtón lehet felszállni az éjszakai buszok nagy többségére, hogy megakadályozzák a bliccelést.

A BKV szerint azzal, hogy csak az első ajtón lehet felszállni már a felszállás előtt kiszűrhetőek azok az utasok, akik nem vesznek jegyet. A BKV álláspontja szerint az intézkedés célja nem a büntetés, hanem a bliccelők számának csökkentése - hangzott el az m1 esti Híradójában. A közlekedési társaság tavaly 360 ezer bliccelőt büntetett meg, és összesen 800 millió forint pótdíjat szedtek be.

A Budapesti Közlekedési Központ a bkv.hu oldalon azt közli, hogy a rendszert az elmúlt hónapokban is folyamatosan bővítették egyes kevésbé forgalmas, nappal közlekedő autóbuszokon. A nappal közlekedő autóbuszok első ajtós felszállási rendjéhez képest az éjszakai buszok első ajtós felszállási rendjében változás, hogy aki a járműre felszállva szeretne jegyet vásárolni, az nem a járművezetőnél válthatja meg az utazásra jogosító értékszelvényt, hanem az első ajtónál álló biztonsági őröktől, akik emellett a felszállók jogosultságát ellenőrzik.

A 907-es, a 923-as, a 950-es, a 950A, a 973-as éjszakai autóbuszok – és a 2011 májusa óta éjszaka is közlekedő 6-os villamosok – felszállási rendje nem változik. A 914-es éjszakai buszra az új rendszert július 20-ától vezetik be.

Rovatok