Index Vakbarát Hírportál

Három autó is árokba hajtott: egy halott

2012. július 15., vasárnap 21:58 | aznap frissítve

Huszonöt perc különbséggel két autó is árokba hajtott Vas megyében , az egyik kocsi sofőrje életét vesztette, a másik autó vezetője és egyik utasa súlyosan megsérült. Somogyban négy sérültet vittek kórházba.

Ma délután 17 óra 25 perc körüli időben halálos kimenetelű közlekedési baleset történt Vönöck és Kemenesmagasi között, a 8412-es számú úton - olvasható a Vas megyei Rendőrfő-kapitányság közleményében.

Egy 33 év körüli kemenesmagasi nő Suzuki típusú személygépkocsival közlekedett Kemenesmagasi felől Vönöck irányába, amikor eddig tisztázatlan okból kifolyólag áttért a szemközti sávba, majd a vízelvezető árokba hajtva, egy fának csapódva állt meg. A gépkocsit vezető nő az ütközés következtében a helyszínen életét vesztette.

Nem sokkal később, 17 óra 50 perc körüli időben a 86-os számú főút Váti elkerülő osztott pályás szakaszán személyi sérüléses közlekedési baleset történt.

Egy szombathelyi férfi Ford típusú személygépkocsival közlekedett Szeleste felől Szombathely irányába, amikor tisztázatlan körülmények között letért a menetiránya szerinti bal oldali útpadkára. A sofőr azért, hogy a szalagkorlátnak történő ütközést elkerülje, járművét az útra visszakormányozta, amelynek során azonban elvesztette uralmát az autó felett és átsodródva a menetiránya szerinti a jobb oldalra, a vízelvezető árokba csapódott, többször megpördült és a tetejére borulva állt meg.

A baleset során az elsődleges információk szerint a gépjármű vezetője és egyik utasa, akit a helyszínről mentőhelikopterrel szállítottak kórházba súlyos, míg másik utasa, könnyű sérüléseket szenvedett.

Somogy megyében is árokba hajtott egy személyautó vasárnap este Kisvid és Nemesvid között, a jármű négy utasa megsérült. A Marcali irányából Nemesvid felé haladó autó sofőrje vélhetően elaludt, ezért tért le az útról és hajtott árokba lakott területen kívül, nem sokkal 20 óra előtt. A kocsiban utazó kislány fejsérülést szenvedett, egy kamasz fiú könnyebben megsérült, egy idősebb nő, valamint a sofőr csontsérüléseket szenvedett.

Több mentőautó és egy mentőhelikopter is a helyszínre érkezett. A mentés idejére teljesen lezárták az utat, de a helyszenelés alatt már félpályán tovább engedik a forgalmat.

Rovatok