Index Vakbarát Hírportál

Lopott szivattyúval szúrta ki kocsija kerekét

2012. július 17., kedd 13:02

Saját magának okozta vesztét az a 44 éves mórahalmi férfi, aki hétfőn a késő esti órákban egy mórahalmi tanyáról szivattyúkat, tűzoltótömlőt és 50 m kábelt lopott el – írta meg a police.hu.

A férfi gondosan felpakolta a kisteherautójára a zsákmányt, majd elindult a hazafelé vezető földúton. Egyszer csak arra lett figyelmes, hogy vele szemben jön egy másik autó. A tolvaj rájött, hogy éppen a lopott áru gazdája jön felé, ezért gázt adott, de a tulajdonosnak gyanússá vált a hirtelen iramváltás és az is, hogy a kisteherautó hátsó rendszámtáblája egy nejlonzacskóval le van takarva, ezért üldözőbe vette.

Zákányszék külterületéhez érve a tolvaj úgy döntött, hogy szerencsésebb, ha azonnal megszabadul a zsákmánytól, ezért kinyitotta az autó jobb első ajtaját és elkezdte kidobálni a lopott árut. Amikor azonban a szivattyút hajította ki, a kocsi hátsó kereke átment rajta, amivel defektet okozott saját magának. A károsult ezután utolérte a férfit, és a rendőrség kiérkezéséig feltartotta a őt.

A mórahalmi rendőrök elfogták a férfit, aki kihallgatása során részletes beismerő vallomást tett. Lopás miatt indult ellene büntetőeljárás.

Rovatok