Index Vakbarát Hírportál

Lemondott Gyöngyöspata jegyzője

2012. július 23., hétfő 19:02 | aznap frissítve

Bejelentette lemondását Gyöngyöspata jegyzője, Mátyás István. "Békességgel a szívemben érkeztem 2011. március 18-án és így is távozom 2012. július 23-án. Köszönöm a pataiak szeretetét, bizalmát, jó akaratát, segítő szándékát és a feladatot, melyet a Gondviselés számomra rendelt. Isten Áldjon Gyöngyöspata!" - fogalmazott hétfői közleményében Mátyás István.

A jegyző - aki az elmúlt év márciusa óta látja el feladatát, vagyis azután, hogy a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület járőrözni kezdett a településen - semmivel nem akarta megindokolni vagy kommentálni döntését. Arra a kérdésre sem válaszolt, hogy szorgalmazta-e valaki a távozását.

A mintegy 2800 lakosú település azután került a figyelem középpontjába, hogy tavaly tavasszal etnikai jellegű feszültség alakult ki a faluban. A községet tavaly július óta Juhász Oszkár jobbikos politikus irányítja, azóta több helyi képviselő lemondott tisztségéről.

Áprilisban az atv.hu-n megjelent egy hangfelvétel, amelyen a Juhász Oszkár  a honlap szerint többek között egy polgárháború esélyéről beszélget kampányfőnökével és a Véderő tagjaival. Juhász azt mondta, nem tud ilyen felvételről és ilyen beszélgetésről. Az ügyről az országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága is tárgyalt. Itt Juhász azt mondta, a véderősöket akarta megnyugtatni. Az ülés után Kontrát Károly belügyi államtitkár azt mondta: nem fenyegeti veszély a magyar embereket, szerinte jobbikos belharcról van szó, amibe az MSZP is beszállt.

Rovatok