Index Vakbarát Hírportál

Ennél még Dallasban is hűvösebb van

2012. augusztus 22., szerda 09:34

Budapesten 37 fok várható, az ország déli megyéiben - Baranyában, Tolnában, Bács-Kiskuban, Csongrádban, Békésben és Jász-Nagykun-Szolnokban - pedig már nem is másod-, hanem harmadfokú a hőségriadó, azaz a napi átlaghőmérséklet is meghaladja a 27 fokot. Mindenhol máshol a 25-öt, ami pontosan 7 fokkal több, mint amit a norvégiai Bergen lakói remélhetnek a hét bármelyik hátralevő napján.

De a budapesti 37 foknál még a legendásan meleg Texas legnagyobb városában, Dallasban is hűvösebb van. Ott ma 33, holnap 34 fok várható, hajnalban pedig 20-22 fokra enyhül a forróság. A sivatagos Új-Mexikóban pedig alig melegszik a déli megyék napi átlaga fölé, Albuquerqueban csak 28 fokot várnak, éjszakára pedig még egy könnyű pulóver sem tűnik túlzásnak a 18-19 fokban.

Ha azt gondolnák, hogy a mediterránumban melegebb van, tévednek. Tel Avivban 32, Jeruzsálemben 31 fok várható, de még Kairóban is csak 35.

Ha valaki netán melegebbre vágyna, utazzon Bagdadba. Ott már délelőtt 37 fokot mértek, és ma akár 42 fok is lehet - melegebb, mint Kandahárban, ahol épp csak 40 fok lesz. Európán belül Madridban várható csak melegebb, 38 fok. De például a szicíliai Cataniában csak 32.

Szóval meleg van, és ez egy darabig így is marad. Az előrejelzések szerint vasárnapig kitart a hőség, bár legalább éjjelente egyre hűvösebb lesz. Aztán hétfőn érkezik a lehűlés, vagy minek nevezzük. Enyhülés.

Rovatok