Index Vakbarát Hírportál

A Radnóti áll a gimnáziumi rangsor élén

2012. augusztus 22., szerda 06:23

Az ELTE Radnóti Miklós Gyakorlóiskolája, a Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium, valamint a budapesti Eötvös József Gimnázium vezeti a gimnáziumok rangsorát a Köznevelés nevű oktatási szaklap 2012-es értékelése szerint, írja az eduline.hu.

A Köznevelés a nyelvvizsgát szerző diákok száma, az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen elért eredmények, illetve a középszintű érettségin elért átlagpontszám alapján rangsorolja a középiskolákat. A tanulmány készítői 355 gimnáziumot pontoztak. 36-ot kiválónak, 54-et jónak, 178-at közepesnek minőstettek. A 417 szakközépiskolából 42 szerzett kiváló minősítést.

Az eduline.hu ismerteti a Quattrocento Kiadó által összeállított rangsort is, amely különbözik a Köznevelésétől. Ezt a listát a tanulmányi eredményen kívül befolyásolják a tanulmányi szolgáltatások (például a termek felszereltsége, a szakkörök száma), valamint a kényelmi szolgáltatások (például a szabadon használható számítógépek száma, vagy a megközelíthetőség).

A Quattrocento Kiadó listáját a Fazekas vezeti, a második a budapesti Szent István Gimnázium, a harmadik pedig a veszprémi Lovassy László Gimnázium lett. A vegyes, azaz gimnáziumi és szakközépiskolai képzést is nyújtó középiskolák legjobbja a budaörsi Illyés Gyula Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola lett, nyomában  a nagykanizsai Batthyány Lajos Gimnázium és Egészségügyi Szakközépiskoláva, valamint a székesfehérvári Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskolával.

Rovatok