Index Vakbarát Hírportál

Csoda, hogy nem szakad a gyerekek fejére

2012. augusztus 29., szerda 11:48

Rengeteg nem várt hiba került elő a hatvani uszoda tetőfelújításánál. Az alig nyolc éves épület tetőszerkezetét kellett cserélni, de közben kiderült, hogy az épület egykori beruházója olyan elemi kivitelezési hibákat vétett, ami a rekonstrukció hosszát és árát is jelentősen befolyásolja.

Hatvanban a tervezetthez képest várhatóan mintegy két hetet csúszik a Markovits Kálmán Városi Uszoda tetejének felújítása. A munkálatok során ugyanis olyan hiányosságokat tapasztaltak, amelyek a szakembereket is meglepték.

A heol.hu szerint a felújítás során derült ki, hogy az épület gerince statikailag nem felel meg annak, hogy megtartsa az új födémet, az eredeti faszerkezet ugyanis nincs átlapolva, megerősítve, ezért új acélgerenda-rendszert kell gyártani és felszerelni.

Szabó Zsolt, a város polgármestere az Indexnek azt mondta, szerinte csoda, hogy az épület eddig nem szakadt rá gyerekekre.

A városvezető szerint az egykori kivitelező cég, amely azóta már csődbe ment, olyan rossz minőségű munkát végzett, hogy már most 30-35 százalékkal meghaladták a tervezett költségeket.

A nyolc éve 400 millió forint körüli költséggel megépült beruházásra eddig 65 millió forintot költöttek, de a polgármester szerint az összeg napról-napra emelkedik. Szabó Zsolt elmondta, hogy a munkákról műszaki felmérés és pontos elszámolás készül, jegyzőkönyvezik a hiányosságokat, mert az egykori kivitelező a büntetőjogi felelőssége ma is fennáll.

Rovatok