Index Vakbarát Hírportál

Pintér: Rács mögé kerültek, akik a legtöbb kárt okozták az országnak

2012. augusztus 30., csütörtök 09:15

Egyhamar nem nő ki Portik Tamás vagy Vizoviczki László utódja - mondta a Heti Válasznak adott interjúban Pintér Sándor belügyminiszter. Pintér szerint a nyári elfogásokkal azok kerültek rács mögé, akik az elmúlt húsz évben a legtöbb anyagi és erkölcsi kárt okozták Magyarországnak.

"Nem állítom, hogy mindenki bűnös. De vajon milyen szakmai teljesítménye van annak a csoportnak, amely mellett egy Vizoviczki ki tudott nőni? Mindez nem három-négy vezető felelőssége" - mondta a BRFK szervezett bűnözés elleni osztálya és a Nemzeti Nyomozó Iroda átszervezéséről.

Arról, hogy reális-e a felvetés, hogy Seres Zoltán és Prisztás József kivégzésénél is Portik Tamás lett volna a felbujtó, Pintér azt mondta, vallomások, és "a bűnügyi technikai fejlődésnek köszönhető eredmények" alapján jutottak ilyen következtetésre. Nem új tárgyi bizonyítékok kerültek elő a gyilkosságok után 15 évvel, hanem a régiek mondanak többet, mondta.

A betiltott gárdával kapcsolatban Pintér Sándor azt mondta, Hajdúhadházon, Gyöngyöspatán előállítottak vonulókat, őket a bíróság felmentette, idén márciusban a Hősök teréről szintén előállítottak néhány embert, őket ugyanúgy felmentették, a múlt szombati, a Magyar Gárda megalakulásával kapcsolatos rendezvényt pedig előzetesen betiltották, de a bíróság engedélyezte. Ahol a rendőrség törvénysértést észlelt, ott gyorsan és szakszerűen cselekedett, a "Jobbik határán mozgó gárdák" jogilag és rendőrszakmailag kezelve vannak, mondta Pintér.

Ozora-fesztivál pedig lehet jövőre, azzal a feltétellel, hogy ne áruljanak és fogyasszanak kábítószert és ne kövessenek el bűncselekményt.

Rovatok