no

Index Vakbarát Hírportál

Sokan rosszul lettek a tanévnyitón

2012. szeptember 3., hétfő 11:01 | aznap frissítve

Legalább huszonöt-harminc diák rosszul lett a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hétfői tanévnyitóján, jelentette munkatársunk a helyszínről.

Néhány, hallgatói díszegyenruhába öltözött fiatal összeesett, mások árnyékba vonultak a tűző nap elől. A diákok fél tíz óta vigyázzállásban várták az ünnepség kezdetét, amelyen beszédet mondott Orbán Viktor miniszterelnök.

A szervezőket felkészületlenül érhette az augusztust idéző szeptember, az időkép szerint már délelőtt 27-28 fokot mértek Budapesten. Tudósítónk nem látott olyan embert, aki vizet osztott volna a hallgatóknak.

A Ludovika főépületénél rendezett tanévnyitón részt vett Hende Csaba honvédelmi miniszter, Simicskó István, a HM parlamenti államtitkára, Fodor Lajos közigazgatási államtitkár és Benkő Tibor vezérezredes. A Vidékfejlesztési Minisztériumot Fazekas Sándor miniszter képviselte.

A kormány a nyáron kétmilliárd forintot csoportosított át az idei költségvetésben azért, hogy a Nemzeti Közszolgálati Egyetem központját, több tanszékét és könyvtárát az egykori Ludovika Akadémia épületében helyezhessék el. Az állam idén és jövőre várhatóan négy és fél milliárd forintot ad a beruházásra. Az összesen 24 milliárd forintos beruházás költségeinek nagy részét az Európai Unió operatív programjaiból kívánják előteremteni.

Rovatok