Index Vakbarát Hírportál

Előzetesben maradnak az ozorai dílerek

2012. szeptember 12., szerda 11:10

Első fokon három hónappal meghosszabbította az ozorai fesztiválon elfogott külföldi drogdílerek előzetes letartóztatását a székesfehérvári városi bíróság.

A december 12-ig tartó meghosszabbításra azért volt szükség, mert fennáll annak a veszélye, hogy a dílerek megszöknek, elrejtőznek vagy befolyásolják a tanúkat. Az ügyész tudomásul vette az ítéletet, a vádlottak és ügyvédeik fellebbeztek, a döntés így nem jogerős.

Az ozorai fesztiválon, augusztus 9-én egy rajtaütésen összesen 480 hatósági ember vett részt, és négy embert vettek őrizetbe kábítószerrel való visszaélés gyanújával. A rendőrök további 39 embert állítottak elő.

A helyszínen 2,5 kilogramm marihuánát, 25 csomag meszkalint, 40 darab extasy tablettát, 50 gramm hasisgyantát, 5 gramm kokaint és további jelentős mennyiségű, még nem azonosított kábítószergyanús anyagot, valamint kábítószer adagolásához, terjesztéséhez, fogyasztásához szükséges eszközöket foglaltak le.

Az 1999-es napfogyatkozás idején a Tolna megyei Ozorához közeli Dádpusztán tartották az első fesztivált. 2005 óta minden évben megrendezik az ozorai fesztivált a Fejér megyei Dádpusztán.

Rovatok