Index Vakbarát Hírportál

Összejátszott áldozatával a VII. kerületi lövöldöző

2012. szeptember 19., szerda 09:47

Cégtársára akart kenni egy múlt heti lövöldözést két férfi - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szerdán az MTI-vel.

Múlt csütörtökön egy ismeretlen belelőtt egy autóba a főváros VII. kerületében lévő Nefelejcs utcában, miközben a jármű tulajdonosa is a helyszínen volt. A rendőrség akkori közleménye szerint a fegyverszakértő megállapította, hogy az autó jobb elejét egy éles lőszer rongálta meg.

A szerdán kiadott közlemény szerint a nyomozók kihallgatták a sértettet, aki elkövetőként egyik ismerősét nevezte meg. A rendőrök megállapították, hogy a férfi nem követhette el a bűncselekményt, mivel abban az időpontban vidéken tartózkodott, amit több tanú is megerősített.

Ezt követően a sértett újabb kihallgatása során ellentmondásba keveredett, majd végül elismerte, hogy a lövöldözést egy ismerősével közösen találták ki és hajtották végre. Azt tervezték, hogy a bűncselekmény elkövetését vállalkozó ismerősükre kenik, és így próbálják megszerezni a vele közös cégük 42 milliós bevételét.

A BRFK indítványozta a lövést leadó férfi előzetes letartóztatását, a hamis sértett, egy 53 éves érdi lakos ellen pedig hamis vád miatt tettek feljelentést az ügyészségen.

Rovatok