Index Vakbarát Hírportál

Visszatér a lángsugarú nyár, kivirít a kikelet

2012. szeptember 21., péntek 17:37 | aznap frissítve

Szeptember végére visszatér Magyarországra a nyár, hogy a költő szellemét idézzük, nyílhatnak a völgyben a kerti virágok – mármint a völgyek kertjeiben bizonyára –, nem takará el még hó a legbércebb tetőket, nem üté meg dér a fejünket sem.

Kollégánk, ki tudja, milyen megfontolásból, már ma rövidnadrágban érkezett dolgozni. Ezek szerint reggel tudta, amit az Időkép csak most írt meg: jön a nyárias idő, akár harminc fok fölötti hőmérsékletek előfordulására is számíthatunk. Igaz, csak a jövő hét második felében, de ki tudja, lehet, hogy ő hosszú műszakra készült.

De már a hétvége is száraz lesz, így lehet menni kirándulni, élvezni az autómentes napot. Húsz-huszonöt fok már a jövő hét elején elképzelhető. Szerdától egy ciklonrendszer előoldalára kerülünk, erőteljes meleg légtömegek áramlanak hazánk fölé délről. Délkeleten akár harminc-harminchárom fok is lehet, szeles napok várhatóak.

Számottevő változás jövő hét végén következik be, ekkor majd fokozatosan gyengülni fog a nappali felmelegedés, de ennek ellenére az évszaknál melegebb lesz még néhány napig. Aztán viszont, ne reménykedjünk tovább, elhull a virág, eliramlik az élet.

Rovatok