Index Vakbarát Hírportál

Navracsics beszólt a biztosnak

2012. szeptember 26., szerda 17:27

Navracsics Tibor igazságügyminiszter szerdán egy sajtótájékoztatón azt üzente az Európai Bizottság luxemburgi biztosának, hogy a keleti tagállamokkal folytatott kötekedés helyett inkább az ír gázoló kiadását intézze el.

"Az a biztos, aki egyébként olyan mértékben van elfoglalva más, elsősorban kelet-európai országok igazságszolgáltatási rendszerének ágával-bogával, hogy az leköti gyakorlatilag minden idejét, az egy kicsi figyelmet fordíthatna arra az esetre is, hogy itt szabadon mászkál egy olyan ember, aki két gyermeket megölt" - mondta.

Navracsics Tibor így válaszolt arra, hogy Reding szóvivője közvetítést ígért Írország és Magyarország között Francis Ciarán Tobin ügyében. Az ír férfi 12 éve két magyar kisgyereket gázol halálra Leányfalun. Tobint 18 hónap börtönre ítélték Magyarországon, ám Írország nem hajlandó kiadni őt. Navracsics nem közvetítést, hanem megoldást várna a biztostól.

Reding biztos több esetben is kritizálta a magyar bírósági reformot, és ő indította azt a kötlezettségszegési eljárást, amely alapján az Európai Bíróság elé került a magyar bírók korai nyugdíjazása.

Rovatok