Index Vakbarát Hírportál

Független jelölt nyert Dunaföldváron

2012. szeptember 30., vasárnap 22:34 | aznap frissítve

Horváth Zsolt független jelölt nyerte az időközi polgármester-választást Dunaföldváron. Negyven százalékot meghaladó részvétel mellett Horváth a szavazatok 57 százalékát szerezte meg. Horváth Zsolt 49 éves tanár, az MSZP Tolna megyei elnökhelyettese.

A helyi választási iroda vezetője, Bárdos Lászlóné szerint Horváth Zsolt 1757 szavazatot kapott. Jákli Mihályra, a Fidesz-KDNP jelöltjére 1300-an szavaztak, ami a voksok 43 százalékát jelenti. A választáson a névjegyzékben szereplő 7193 választó 42,7 százaléka, 3073 ember vett részt, közülük 3057-en szavaztak érvényesen, 16 szavazat érvénytelen volt.

A hivatalos eredmény szerint a polgármesteri tisztet elnyerő Horváth független önkormányzati képviselő, az MSZP Tolna megyei elnökhelyettese. A 2010-es polgármester-választáson független jelöltként 37 szavazattal maradt alul a Fidesz-KDNP akkori jelöltjével szemben. Az időközi választást azért kellett kiírni, mert Keresztes Lajos polgármester ez év július 11-én, 45 éves korában váratlanul elhunyt.

Az MSZP támogatta az új polgármestert

Az MSZP budapesti elnöke szerint az országos és a helyi politikának is hasonló nagyságú volt a szerepe Horváth Zsolt győzelmében, aki két évvel ezelőtt szoros küzdelemben maradt alul a Fidesz jelöltjével szemben. Harangozó Tamás, a párt Tolna megyei elnöke közleményben gratulált Horváth Zsoltnak.

„Köszönjük, hogy Tolna megyéből visszaadták a reményt, hogy MSZP-s politikus, a baloldal jelöltje le tudja váltani a Fideszt, és le tudja győzni annak jelöltjét” – írta a megyei elnök. Harangozó az MTI-nek azt nyilatkozta, hogy Horváth Zsoltot az MSZP minden eszközzel, például tagjaik, szimpatizánsaik mozgósításával, kampánytanácsadással segítette.

Rovatok