Index Vakbarát Hírportál

Ez a poszt a következő Percről percre része:

A bírák alkonyát foltozgatják az éjjel

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Az MSZP kiadott egy perce egy közleményt, ami így kezdődik:

    "Matolcsy György és Hoffmann Rózsa szánalmas pávatánca hiába folyik még javában, az eredménye nem kétséges."

    És ez a vége:

    "Ha ezt nem teszi, legalább takarítsa el azt a romhalmazt, amit a szakmaiatlan döntések és a forráshiány okozott a területen!"

  • A hírközlési piacon is megvédené az állampolgárokat a fideszes Cser-Palkovics András, aki messziről nyitva még a rezsiköltségekről is beszélt. Meg arról, hogy nem minden kormány védte úgy a kisembereket, mint a mostani. A kisemberek védelmében most el szeretné érni, hogy a mobilcégek és a kábeltévék ne módosíthassák egyoldalúan az előfizetői szerződéseket. És meg kell tiltani a rendkívüli különadók továbbhárítását, hiszen azok célja a cégek megadóztatása volt. A rászorulóknak pedig állami digiboxot kért.

  • A kormány intézkedéseit eddig is a fogyasztók irányították, kezdte válaszát Fónagy államtitkár. Példaként hozta fel, hogy a fogyasztók nem kötelesek olyan szolgáltatásért fizetni, amit nem rendeltek meg. Az állami digibox ötlete tetszett neki.

  • Most jött a hír!

    "A Kereszténydemokrata Néppárt XIII. kerületi szervezetének vezetősége
    törölte tagjai közül Soltész Miklós államtitkárt és Spaller Endre
    országgyűlési képviselőt. A döntésre azt követően került sor, hogy a
    két politikus többszöri írásbeli és szóbeli figyelmeztetés ellenére
    sem fizette be a tagdíjat."

  • A 13. kerületi KDNP közleménye így végződik: amennyiben a két egykori párttagot más alapszervezetbe felveszik, a döntést megtámadják.

  • Ezen a videón látszik, micsoda kampánybulija volt a KDNP-ből most kizárt képviselőnek. Spaller Endre a buli ellenére nem nyert egyéniben. 2010-ben ilyen rajta kívül csak Daher Pierrerel fordult elő, az összes többi egyéni mandátumot besöpörte a Fidesz - KDNP jelölt.

  • A szocialista Simon Gábor szerint rossz ötlet a lakhelyhez kötni a rendszámtáblát, mert a rendszámcsere nagyon macerás, ráadásul a jövőben egy autóeladás is rendszámcserével járhat. És mi van, ha valakinek van autópályajegye, és közben megváltozik a rendszáma, tette fel a kérdést. Az egész ötlet szerinte csak pénzbehajtás, ráadásul még szakmai párbeszéd sincs róla. "Mikor is tervezik a cserét, mennyibe fog ez kerülni, van róla hatástanulmány?" - sorolta a kérdéseket.

  • "Az ön kérdése idő előtti, az állításai megalapozatlanok és rosszhiszeműek" - válaszolta Simonnak Fónagy államtitkár. Például azért, mert még csak javaslat se létezik a járási alapú rendszámról. Aminek amúgy vannak előnyei, például az, hogy a rendszám alapján is látszana, hol tartják nyilván az autót. Felsorolta, hogy mely országokban van területi alapú rendszám. A területi alapú rendszám előnye még, hogy egyszerűbb lenne behajtani a dugódíjat, és segít kiszűrni az utazóbűnözőket, ami szerinte egy létező bűnözési forma.

    Simon sajnálja, hogy Fónagynak kellett badarságokat válaszolnia, mert amúgy felkészültebbnek tartja ennél az államtitkárt. A Széll Kálmán tervből idézte, hogy 12 milliárd forinttal számolnak a rendszámtáblacseréből. A választ nem fogadta el, a kormánytöbbség viszont igen.

  • Ön szerint van utazóbűnözés?

    • 127
      Van
    • 119
      Nincs
  • A jobbikos Ferenczi Gábor szerint a kormány az analóg inzulinos kezelés támogatásának feltételekhez kötésével halálra ítélte a cukorbetegeket. A feltétel amúgy az, hogy a kezelés hatásos legyen. Ha nem csökken a beteg vércukorszintje, akkor száz százalék helyett ötven százalékos térítési díjat kap. Ferenczi szerint a cukorbetegek nem azért nem tudják tartani a diétát, mert nem akarják, hanem mert az drága. Mivel a cukorbetegség már-már népbetegség, nem büntetni, hanem támogatni kéne őket, mondta.

  • Az analóg inzulinos kezelésről

    Részleteket itt olvashat.

  • A kormány nevében Halász János államtitkár válaszolt. Ő úgy tudja, hogy Ferenczi nem orvos, ezért nem is érti, miért nem fogadja el az orvosok véleményét az ügyben. Az orvosok ugyanis támogatják az új rendszert, amelynek kidolgozásában a Magyar Diabetes Társaság is részt vett. A kormánynak fontosak a cukorbetegek.

    Fun fact: Halász államtitkár két és fél éves ténykedése során először nem tette felelőssé egy problémáért a 2002-2010 között hatalmon lévő szocialistákat.

    Ferenczi nem fogadta el a választ, amit cinikusnak tartott. "Nem nekem kell önnek magyarázatot adnia" - mondta szó szerint. A kormánytöbbség elfogadta a választ.

  • matematikus.

  • "Futószalagon folynak a kilakoltatások, amelyért még a kilakoltatottnak is fizetnie kell" - kezdte felszólalását az elempés Vágó Gábor. Mindeközben a Nemzeti Eszközkezelő írd és mond, 8 darab lakást vásárolt meg az év eleje óta. Vágó az ócsai lakóparkot is délibábnak minősítette, amelynek a csúszásával csak az IMF-megállapodás csúszása tud vetekedni. Mi az esély rá, hogy az Eszközkezelő az év végéig képes lesz teljesíteni tervét, nyolcezer hiteladós lakásának felvásárlását. Mikor lesz kész az ócsai telep, kérdezte, majd Simicskázott és Habonyozott, merthogy a kormány a devizahitelesek megmentését óriásplakátokon kommunikálta.

  • Sose lesz már Ócsán adóstelep?

    Címmel írtunk augusztusban cikket.

  • "Szerintem ön is tudja, hogy a kormány megalakulása után azonnal nekilátott a devizahitelesek problémáinak a megoldásához" - kezdte válaszát Cséfalvay államtitkár. A végtörlesztéssel például csökkent a lakossági devizaadósság. Augusztusig 71 ezren vették igénybe az árfolyamgátat, ami az érintettek 15 százaléka. A nemzeti eszközkezelő feltételei túlságosan szigorúak voltak, ezért júliusban lazítottak a feltételeken. Azóta már 450 lakást ajánlottak fel megvételre. Ócsán pedig elindulhat az építkezés.

    Vágó nem fogadta el a választ, a kormánytöbbség igen.

  • sem hagyjuk olvasóinkat minőségi tartalom nélkül. Ajánljuk figyelmükbe a Velvet videóval megerősített cikkét:

    Lady Gaga kihányt a színpadról

  • Igazi ínyencekhez szólt a következő interpelláló. A szocialista Lukács Zoltán ugyanis a szénfillérekről beszélt. Ugyanerről már két éve is beszélt, amikor az EU döntésére vártak szénfillérügyben. Ennek a lényege, hogy az állam támogathatja a versenyképtelen szénbányákat. Hogy tényleg megkaphassák a szénbányák és a bányákat működtető erőművek a szénfilléreket, ahhoz egy európai bizottsági egyéni döntés is kéne. Mit lehet tenni az ügyben, jár-e a szénfillér a vértesi erőműnek, kérdezte. (A szénfillért amúgy már fizetjük, kilowattóránként 19 fillért.)

  • "A felvezetése és témaismertetése teljesen korrekt. Ez így van" - válaszolta Lukácsnak Fónagy államtitkár. Ilyet sem látunk minden nap. A helyzet az, hogy a kormány mindent megtesz, 2011 óta konzultál az Európai Bizottsággal, pedig még olyasmire is figyelni kell, hogy ha bezárnak egy bányát, akkor ott igyekezzenek visszaállítani a természeti állapotokat. A Vértesi Erőmű pedig 2018-ig 40 milliárd forint állami támogatáshoz juthat, már ha az EB egyéni döntést hoz.

    "Megszokhattuk öntől, hogy korrekt, szakmai választ ad" - mondta erre Lukács, majd elutasította a választ. A kormánytöbbség viszont elfogadta.

  • A jobbikos Egyed Zsolt az avasi lakótelepen lakó fészekrakókról, illetve a program következményeiről kívánta tájékoztatni az országgyűlést. Több fészekrakó ugyanis időközben már elhagyta a lakótelepet, de nagy adósságokat hagyott maga után. Egy társasház például már hatmillióval tartozik a távozók miatt, és a szolgáltatók már az áram és a víz lekapcsolásával fenyegetik. Számíthatnak-e állami segítségre az önhibájukon kívül nehéz helyzetbe került társasházak.

  • 278 embert vádolnak a miskolci lakáspanamában

    Viccelődtünk az alliteráló címmel az előbb, de azért ez komoly dolog. Januárban írtunk egy cikket az avasi fészekrakós perről.

  • Halász államtitkártól Cséfalvay államtitkár vette át a nyolcévezést, felhívta Egyed figyelmét, hogy az egész fészekrakó program a szocialisták ötlete volt. A kormány megoldásként a tartozások hatékonyabb behajtását találta ki. A társasházak ugyanis jelzálogot tehetnek a nemfizető tulajdonosok lakására. Utána egészen más problémákról kezdett beszélni, például arról, hogy aki nem tudja fizetni a rezsiköltséget, kezdeményezheti, hogy vegyék védett fogyasztói státusba, vagy vehet olyan villanyórát, ahol előre kell megvásárolni a fogyasztást. A "helyi problémára helyi megoldás", vagyis az avasi problémára pedig avasi megoldás születik majd.

    Egyed nem fogadta el a választ, mert Cséfalvay szerinte sem a kérdésre válaszolt. A kormánytöbbség viszont elfogadta a választ.

  • Az Avasról persze mindig ez jut eszünkbe

    A címre kattintva újra megnézheti a videót, ami Gyurcsány Ferenc lakótelepi beköltözéséről szól.

  • A szocialista Harangozó képviselő a polgárőrökért lobbizott interpellációjában. Szerinte a kérdésben amúgy konszenzus van a kormányban, hiszen a belügyminiszter is támogatta a polgárőrök állami támogatását. Mégis, úgy érzi, ez csak a szavakban van így, hiszen utoljára a szocialisták emelték a polgárőrség támogatását. Ráadásul a két éve változatlan összegből a jövőben a polgárőröknek maguknak kell legyártatniuk az igazolványukat, a ruhát is maguknak kell venni, ráadásul még autóik után is adót kell fizetniük.

  • Kontrát Károly belügyi államtitkár elsőként is köszönetet mondott az ország nevében a polgárőröknek. A kormány elkötelezett a polgárőrség támogatása mellett, stratégiai partnerként tekint a polgárőrökre, mondta. Különben is, az első Orbán-kormány találta ki, hogy egyáltalán támogassák a polgárőrséget. A polgárőrigazolványért pedig nem a polgárőröknek, hanem a polgárőrök szövetségének kell fizetnie. Mondjuk Harangozó is ezt mondta.

    Pont ezért nem is fogadta el a választ. A kormánytöbbség viszont ennek ellenére is.

  • Ha nap süt, vagy csendben hull a hó / polgárőrnek lenni csudajó

    (írta: Hajmássy István)

  • A Jobbik szóvivője, Mirkóczki Ádám a határőrség önállóságának visszaállítását követelte, mert szeptemberben már 544 felnőttet és 27 gyermeket fogtak el a déli határon. "Déli határunk egy átjáróház" - mondta, majd felajánlotta a magyar gárda szolgálatait a határok védelmében. Azt maga is elismerte, hogy fogalma sincs, hány illegális határsértőt nem fognak el. De abból, hogy sokat elfognak, arra következtet, hogy még többet nem.

  • Ma is elfogtak 37 határsértőt délen

    Meg is írtuk.

Rovatok