Index Vakbarát Hírportál

Kétezer autóst igazoltattak az M7-esen

2012. október 11., csütörtök 19:55 | aznap frissítve

Csütörtökön újabb nagyszabású kitereléses akciót tartott a rendőrség az M7-es autópálya somogyi szakaszán, írja a sonline.hu. A Somogy megyei hírportál beszámolója szerint a táskai pihenőhelyen, a Nagykanizsa felé vezető oldalon 2175 autóst ellenőriztek.

A csütörtöki kiterelés alatt harminchárom személlyel szemben összesen 478 ezer forint helyszíni bírságot szabtak ki, egy autóst az átírási kötelességek megszegése miatt feljelentettek. A somogyi rendőrök 160 külföldi autós papírjait ellenőrizték Táskánál az akció során.

A rendőrség az elmúlt időszakban többször hirdetett meg ilyen átfogó ellenőrzést az autópályán. Legutóbb szeptember közepén jelentették be, hogy nagyszabású igazoltatási akció lesz az M7-esen. Szeptember 17-én a Budapest felé vezető szakaszt zárták le a 109-es kilométernél reggel kilenc és délután három között.

Nemcsak az M7-esen van ilyen fokozott rendőrségi akció: szerdán az M43-ason razziáztak a Csongrád megyei rendőrök. Igaz, ott csak 165 járművet vizsgáltak meg és 340 embert igazoltattak, viszont majdnem egymillió forintnyi bírságot szabtak ki.

Rovatok