Index Vakbarát Hírportál

Kilencvenmilliót csoportosít át a kormány az ünnepre

2012. október 18., csütörtök 13:40

Kilencvenmillió forintot csoportosított át a kabinet az október 23-i nemzeti ünnep lebonyolítására.

A Magyar Közlöny legutóbbi számában megjelent kormányhatározat szerint Matolcsy György nemzetgazdasági miniszternek kell azonnali hatállyal átcsoportosítania 90 millió forintot a nemzeti ünnep, valamint a kiemelt fontosságú rendezvények megvalósítására a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékból. A pénzzel 2013. február 15-ig kell elszámolni, a fel nem használt részét pedig visszafizetni.

Kovács Zoltán társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár keddi budapesti sajtótájékoztatóján az ünnep programjairól azt mondta: október 23-án reggel a zászlófelvonással kezdődik a hivatalos állami ünnepség a Kossuth Lajos téren, majd családi programokkal, nyitott parlamenttel várják az érdeklődőket.

Délután kezdődik az ünnepi műsor, a téren Orbán Viktor miniszterelnök mond beszédet. Elmondta, hogy idén újdonságokkal is készültek, így két új partnerük lesz, az egyik a Terror Háza Múzeum, ahol a diákcsoportoknak rendhagyó történelemórákat tartanak, a másik pedig az Operaház, ahol október 23-án délelőttől kora délutánig a családoknak és a fiataloknak összeállított programokkal várnak mindenkit.

Rovatok