Index Vakbarát Hírportál

Selmeczi: Pánikból kampányol a baloldal

2012. november 9., péntek 11:48 | aznap frissítve

A Fidesz szerint nagy lehet a pánik a baloldal, "a Gyurcsány-Bajnai-féle szövetség" háza táján, ha már most, másfél évvel a parlamenti választás előtt lejárató kampányba kezdenek, mondta Selmeczi Gabriella Fidesz-szóvivő a Societas egyik kiadványáról.

"Nem tudom, milyen lesz Magyarországon a politikai közélet, ha több mint másfél évvel a választások előtt a baloldal, a szocialisták, a Gyurcsány-Bajnai-féle szövetség megkezdi lejárató, mocskolódó kampányát" - fogalmazott.

A Fidesz által a politikai hecckampány részének tartott, a jobboldalt lejárató kiadvány tele van csúsztatásokkal, a valóságnak nem megfelelő állításokkal, a Terrorelhárítási Központról (TEK) írtak alapján pedig azt a téves következtetést vonhatják le az olvasók, hogy a magyar rendvédelmi szervek nem képesek garantálni az emberek biztonságát - közölte a tájékoztatón Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere, a parlament rendészeti bizottságának elnöke. Mint mondta, egy VIII. kerületi lakos juttatta el a fiatal szocialisták újságát, amelyet Bajnai Gordon volt miniszterelnök egyik rendezvényén kapott.

A Fidesz szóvivője további példaként említette a kiadványból, hogy abban kormánypárti képviselőt gyanúsítanak azzal, hogy veri a nőket, "holott pontosan Józsa Istvánról, szocialista képviselőtársunkról derült ki, hogy tettleg bántalmazott egy országgyűlési bizottsági munkatársnőt, nevesül megrángatta a haját".

Selmeczi Gabriella hozzátette, a Fidesz jogászai tanulmányozzák az újságot, és ha úgy látják, hogy megállnak a személyiségi jogot sértő állítások, akkor jogi útra terelik az ügyet.

Rovatok