Index Vakbarát Hírportál

Nyolcmillióért bérlik a Miniszterelnökség Markó utcai hivatalát

2012. november 16., péntek 11:38

A strukturális átalakítás miatti apparátusbővüléssel magyarázta a fejlesztési miniszter, hogy az állami vagyonkezelő miért bérel havi nyolcmillió forintért egy Markó utcai ingatlant a Miniszterelnökségnek. Németh Lászlóné a szocialista Harangozó Tamás írásbeli kérdésére válaszolt.

Némethné szerint 130 fővel bővült a Miniszterelnökség dolgozói létszáma Lázár János és Szijjártó Péter kinevezése óta. A korábbi ingatlanok teljes kihasználtsággal működtek, ezért lett szükség egy új ingatlan bérlésére.

Elvárás volt, hogy a hivatal közel legyen a Parlamenthez, ahol a Miniszterelnökség többi irodája van. Fontos kritérium volt, hogy a bérlemény tulajdonosa átlátható szervezet legyen, ennek a követelménynek az OTP Ingatlan Befeketési Alapkezelő Zrt. Némethné szerint megfelelt.

A bérelt épületet a szerződés megkötését követően még át is kellett alakítani. A munkát a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság, az ingatlan üzemeltetője végezte el. Az átalakítás 64 millió forintba került.

A Markó utcában van a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság titkársága, a kormányzati internetes kommunikációért felelős helyettes államtitkár titkársága, a kormány.hu szerkesztősége, illetve a kormányzati döntések végrehajtásával foglalkozó miniszterelnöki biztos titkársága.

Rovatok