Index Vakbarát Hírportál

Életfogytiglan a gyerekmolesztáló gyilkosnak

2012. november 21., szerda 14:47

Életfogytiglani fegyházra ítélt jogerősen egy 56 éves kaposvári férfit kiskorú veszélyeztetése, gyermek sérelmére elkövetett testi sértés és folytatólagos szemérem elleni erőszak miatt a Kaposvári Törvényszék. A korábban rablógyilkosságért életfogytiglanra elítélt, majd 17 év után 2008-ban feltételesen szabadult H. Zsolt Ernő rendszeresen bántalmazta élettársa tízéves fiát, egy évvel idősebb nővérét pedig szexuálisan zaklatta.

A férfi szabadulása után ismerkedett meg, majd költözött össze a 49 éves másodrendű vádlottal. Két éve derült ki, hogy a férfi rendszeresen bántalmazta a nő gyerekeit.

Az elsőfokú bíróság a férfit tíz év fegyházra ítélte, és megszüntette a feltételes szabadságát, élettársát két és fél év, a nő korábbi élettársát, a gyerekek 57 éves apját pedig két év – négy évre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte kiskorú veszélyeztetése miatt.

A Kaposvári Törvényszék mindhárom vádlott bűnösségét bizonyítottnak látta. A Kaposvári Városi Bíróság ítéletét azonban annyiban megváltoztatta, hogy mivel megszűnt az elsőrendű vádlott feltételes szabadsága, elvetette a tíz év fegyházbüntetést, így ismét életbe lépett az életfogytiglani szabadságvesztés, amelyből a férfi legkorábban tíz év múlva bocsátható szabadlábra.

Jogerős ítéletében a törvényszék a másod- és a harmadrendű vádlottak büntetését egyaránt fél évvel csökkentette, utóbbinál a szabadságvesztés végrehajtását két évre felfüggesztette.

Rovatok