Index Vakbarát Hírportál

Marad a ködös, taknyos idő

2012. november 24., szombat 14:28

Jövő héten sem fogjuk sokat látni a napot, marad a borús, ködös idő, szerdától bónuszként még az esernyőt is cipelhetjük.

A met.hu előrejelzése szerint nem számíthatunk semmi jóra az elkövetkező napokban. Többnyire borult, párás, ködös idő lesz vasárnap és hétfőn is, csak a déli országrészben szakadozhat fel a felhőzhet, máshol nem számíthatunk napsütésre.

Vasárnap és hétfőn éjszaka 4-8 fokos, nappal 6-11 fokos hőmérsékletre lehet számítani. A Dunántúlon időnként megélénkülhet a déli, délkeleti szél, máshol mérsékelt marad a légmozgás.

Kedden van egy kis esély arra, hogy egy kis szűrt napfényhez jussunk, a hajnali 3-8 fokról nappal akár 8-16 fokig is emelkedhet a hőmérséklet. A vékonyabb felhőréteg alól szerdán délelőtt még ránk kacsinthat a Nap, de aztán újra beborul, és ráadásként többfelé elered az eső is.

A nappali hőmérséklet még csütörtökön is a 16 fokot fogja nyaldosni, de nem lesz benne köszönet, az erősen felhős égből többször esik majd az égi áldás, főként északon és délen számíthatunk esőre, záporra, az északnyugatira forduló szél megerősödik.

Pénteken a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet ismét lezuhan a 0-5 fokra, és nappal sem emelkedik 10-nél többre. Az égen hiába kémleljük majd a Napot, vastag felhőtakaró borítja majd, amiből szórványosan eső, zápor is előfordulhat.

Rovatok