Index Vakbarát Hírportál

Karddal fenyegetőzött a féltékeny férj

2012. december 4., kedd 13:28 | aznap frissítve

Egy féltékeny, karddal hadonászó férfi ordibált a budapesti Sanoma kiadó udvarán kedd délelőtt. Az 51 éves T. Benedek telefenon próbálta elérni feleségét, Andreát, majd miután nem járt sikerrel, pár percenként teli torokból üvölteni kezdte a nő nevét – az irodaházban dolgozók nem kis derültségére.

A hír24.hu szerint a dolgozók akkor hívták ki a rendőröket, mikor a férfi sétapálcájából egy 60-70 centiméter hosszú kardott rántott elő, miután a biztonságiak megpróbálták távozásra, vagy legalábbis csendre bírni. A féltékeny férfi ezután visszatette a kardját, az egyenruhások közeledtével azonban újra előkapta, és felszólította őket, hogy ne közelítsenek hozzá. Az intézkedő rendőröknek azt mondta, a fegyvert a nagyapjától örökölte, aki egy hasonló helyzetben már végzett riválisával, most pedig legszívesebben ő is ezt tette volna a nővel.

A rendőrök végül megnyugtatták a férfit, aki felvázolta családi drámáját: a felesége elhagyta és kisemmizte. A féltékeny férfi ezután átadta fegyverét, és békésen elsétált a rendőrökkel. T. Benedeket a III. kerületi rendőrkapitányságon állították elő, a rendőrség felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt indított eljárást ellene.

Rovatok