Index Vakbarát Hírportál

Lemondott Ipolytarnóc fideszes polgármestere

2013. január 3., csütörtök 14:24

Lemondott a Nógrád megyei Ipolytarnóc Fidesz-KDNP-s polgármestere. Szabó Tibor a januárban életbe lépett önkormányzati törvény, valamint az ártéri házak problémájának kezelése miatt döntött így - tájékoztatott a község alpolgármestere csütörtökön.

Bolyós Gáborné független alpolgármester elmondta: Szabó Tibor december 31-én nyújtotta be lemondását. Ipolytarnóc polgármestere december közepén nyílt levelet tett közzé az Ipoly folyó által rendszeresen elöntött házak megoldatlan problémájával kapcsolatban.

A Szaló Péter belügyminisztériumi helyettes államtitkárnak címzett levélben emlékeztetett arra, hogy az Országgyűlés 2011 decemberében 50 millió forintot különített el a 2012-es költségvetésben az érintett nyolc ingatlan kiváltására. Úgy fogalmazott, a BM ezt a feladatot „a mai napig képtelen volt végrehajtani", végül a tárca az év végén zárolta a pénzt.

Szabó Tibor arra is kitért, hogy az ismétlődő árvízi helyzet megérne egy próbapert az állam és az ipolytarnóci ingatlantulajdonosok között, akiknek a házát 2009 decembere és 2011 márciusa között hatszor vette körbe a megáradt folyó vize.

Rovatok