Index Vakbarát Hírportál

A fél országban havazik

2013. január 6., vasárnap 13:31 | aznap frissítve

Vasárnap nyugat felől beborul az ég és a  keleti, északkeleti régió kivételével egyre több helyen esik, írja az Időkép.hu. Átmenetileg mérséklődik, majd délutántól a Dunántúlon újra megerősödik majd a szél. Nulla és hat fok közötti hőmérsékletre számíthatunk.

Az Időkép szerint délután már fél Magyarországon havazik. A Nyugati országrészben vagy havas eső, vagy hó esik, de a keleti régió csak nagyrészt felhős. Néhány helyen, jellemzően a legkeletebbi részeken, még a nap is kisüthet.

Hétfőn az ország nagy részén már napos idő várható, de nyugaton és a délnyugaton a reggeli órákban még kisebb havazás is kialakulhat. Az Alföldön és a Tiszántúlon szeles idő várható, nulla fok körüli legmagasabb nappali hőmérséklettel.

Kedden napközben nyugat felől ismét megnövekszik a felhőzet, délután pedig a Dunántúlon gyenge havas eső, kisebb havazás is kialakulhat. Mérsékelt marad a szél és hideg, téli idő várható.

A hét további részében várhatóan marad a változékony, szeles, időnként esős idő. Szerdán és csütörtökön átmenetileg enyhül az időjárás, majd hét végétől minden jel szerint több hullámban hideg, sarkvidékei eredetű légtömegek áraszthatják el Magyarországot.

Rovatok