Index Vakbarát Hírportál

Fehérre fújtak egy 56-os emlékművet

2013. január 14., hétfő 16:14

Megrongálták a tavaly november 4-én átadott, XVIII. kerületi 56-os emlékművet a hétvégén - közölte Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata hétfőn.

A XVIII. kerületi Hargita téri alkotás huszonnégy bazaltkockáját fehér színű olajfestékkel fújták le - írta az önkormányzat. Ughy Attila polgármester (Fidesz-KDNP) elmondta, hogy minden törvényes eszközzel fellépnek az ilyen és ehhez hasonló súlyos károkat okozók ellen.

A XVIII. kerületi polgármester ismeretlen tettes ellen, rongálás büntette elkövetésének alapos gyanúja miatt feljelentést tett a kerületi rendőrkapitányságon. A rendőrségi helyszínelés után a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. munkatársai mielőbb megkezdik az eredeti állapot visszaállítását - írta az önkormányzat.

A polgármester november 4-én a kerület közönsége, valamint a főváros és a kormány képviselői előtt leplezte le F. Kovács Attila Kossuth-díjas szobrászművész monumentális alkotását a Hargita téren. A műalkotás egy hatalmas kockát ábrázol, amelynek építőkövei azok az apró bazaltkockák, amelyek egykor a kerület utcáit fedték. Valamennyin egy-egy 1956-os hős neve olvasható.

Rovatok