Index Vakbarát Hírportál

Letartóztatták, mert csokiért fenyegetett

2013. január 16., szerda 16:56 | aznap frissítve

Rablás és zsarolás bűntette miatt indult nyomozás az egyik mezőkövesdi tanintézmény iskolarendőrének feljelentése alapján egy fiatalkorú fiú ellen, számolt be a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság.

A nyomozás feltárta, hogy egy 15 éves fiú 2012. tavaszától több alkalommal megfenyegette két diáktársát, hogy megveri őket, ha nem adják neki a tulajdonukban lévő édességet (feltehetően csokoládét), és egyéb csekély értékű dolgokat. A sértettek alkalmanként 100 forintnyi összegeket is átadtak a gyanúsítottnak.

A bűncselekményre az egyik tanár gyanúja alapján, az iskolarendőr nyomozása során derült fény. A Mezőkövesdi rendőrkapitányság nyomozói haladéktalanul léptek az ügyben: az eset tisztázása érdekében több gyermeket is meghallgattak, mely során derültek ki az ügy részletei. A rendőrök rablás és zsarolás bűntettének elkövetése miatt a fiatalkorú gyanúsítottat őrizetbe vették, aki részben beismerő vallomást tett. A Miskolci Városi Bíróság a rendőrség előterjesztését jóváhagyva a fiút előzetes letartóztatásba helyezte.

Rovatok