Index Vakbarát Hírportál

Nyolc év börtönt kapott egy család haláláért

2013. január 16., szerda 11:55 | aznap frissítve

A Kecskeméti Törvényszék jogerősen nyolc év börtönre ítélte azt a kiskunfélegyházi férfit, aki 2011 novemberében ittasan vezetve egy kecskeméti család autójának ütközött, és ezzel négy ember halálát okozta, írja a baon.hu.

A 46 éves férfi tavaly szeptemberben első fokon ugyanennyit kapott, de enyhítésért, az ügyészség pedig súlyosbításért fellebbezett. A vád több ember halálát okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette volt, ez 5-10 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

L. Tibor 2011. november 14-én közepes alkoholos befolyásoltság alatt, a megengedett 90 helyett 130-140 km/órás sebességgel száguldott az 5-ös főúton. Kecskemét felé tartva a 104-es és 105-ös kilométer között, nyílegyenes szakaszon 18.20-kor egy előzésbe kezdett, de nem tudta befejezni a manővert: a szlovák rendszámú Volkswagen Phaeton frontálisan a kecskeméti család Roverjének ütközött.

A vádlottról kiderült: korábban kétszer állt már bíróság előtt ittas vezetésért, de végül mindkét esetben megúszta pénzbüntetéssel, a vezetéstől nem tiltották el. Az elsőfokú tárgyaláson az is elhangzott: a férfi a tragédia napján legalább kilenc üveg sört és 2,5 deci pálinkát ivott meg, mielőtt a volánhoz ült volna.

Rovatok