Index Vakbarát Hírportál

Beköltöztek a rendőrök a hajléktalanszállóra

2013. január 17., csütörtök 19:11

Hetente kétszer tartanak fogadóórát a helyi rendőrök a ferencvárosi Aszódi úton lévő hajléktalanszállón megnyílt körzeti megbízotti irodában, amelyet csütörtökön adtak át.

A kerület vezetése szorgalmazta az iroda megnyitását, mert a környéken élők csapásként élték meg, hogy a helyi lélekszám 10 százalékát befogadni képes hajléktalanszálló épült a telepen - mondta az átadást követő sajtótájékoztatón Bácskai János, Ferencváros fideszes polgármestere.  Hozzátette: hamarosan beüzemelik a környéki térfigyelő kamerákat is.

Bácskai János beszámolt arról is, hogy a József Attila lakótelepen a közeljövőben adják át a Börzsöny utcai rendőrőrsöt, amely a korábbinál nagyobb rendőri jelenlétet eredményez. A Ferencvárosban is van igény további körzeti megbízotti irodák létrehozására, különösen a Balázs Béla út, Gát utca környékén, valamint a középső Ferencvárosban is - tette hozzá a polgármester.

Az Aszódi úti hajléktalanszállót tavaly februárban adták át - idézte fel Fuxreiter Róbert, Ferencváros rendőrkapitánya. Mint mondta, a környéken élők tartottak attól, hogy ez a közbiztonságot veszélyeztetheti, ezért úgy döntöttek, hogy növelik a rendőri jelenlétet. Két gyalogos járőr reggel 6-tól este 10 óráig teljesít itt szolgálatot.

A másik intézkedés a körzeti megbízotti iroda megnyitása: ez kihelyezett ügyfélszolgálati pontként fog működni, ahol kedden és csütörtökön 17 és 19 óra között tartanak fogadóórát. Bármilyen rendőrségi ügyet el lehet intézni, így nem kell bemenni az itt lakóknak a Haller utcai rendőrségre.

A kerületi rendőrkapitány tájékoztatása szerint a hajléktalanszálló átadásával nem nőtt a bűncselekmények száma a környéken, ám a közterek, parkok használata, a szemetelés, a buszokon való közlekedés problémát okozott.

Rovatok