Index Vakbarát Hírportál

A HaHa még most is tárgyalna Baloggal

2013. január 22., kedd 14:59

A Hallgatói Hálózat nyílt levélben tudatta Balog Zoltánnal, hogy mivel az emberi erőforrások minisztere az Educatio kiállításon január 18-án kifejezte, és a hétfői sajtótájékoztatóján is megerősítette, hogy nyitott a Hallgató Hálózattal való párbeszédre, ezért a szervezet a „felajánlott lehetőséget megragadva” arra kéri Balogot, hogy jelöljön ki egy időpontot, ami a következő hét végénél korábbi, és egy helyszínt, ahol nyilvános beszélgetést folytathatnak vele „a Hallgatói Hálózat tagjai, illetve az érdeklődő diákok”.

„A kérdéseinkkel és kételyeinkkel nem vagyunk egyedül, egy ilyen beszélgetés Önnek is lehetőséget nyújt arra, hogy nyilvánvalóvá tegye a Kormány álláspontját. A beszélgetés konkrét körülményeit és menetét a továbbiakban közösen egyeztessük!” – áll a közleményben.

A HaHa-t nem választották

Hétfőn Balog azt mondta, hogy a Felsőoktatási Kerekasztalhoz csak a megválasztott, mandátummal rendelkező hivatalos szervezetek képviselőit hívják meg, azaz a HÖOK mellett a Magyar Rektori Konferencia, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) és a Magyar-Európai Gazdasági Tanács képviselőit. A decemberi tüntetésekben fontos szerepet játszó Hallgatói Hálózat elfogadhatatlannak nevezte, hogy őket kizárnák a további egyeztetésekből.

Nagy Dávid HÖOK-elnök szerint a HÖOK célja továbbra is az, hogy a lehető legszélesebbre tárják a tárgyalásokat, minden érintett fél bevonásával, ezért a HÖOK hétfő reggel telefonon és levélben is egyeztetett a civil szervezetek, köztük a HaHa képviselőivel, és ez a továbbiakban is így lesz. Balog erre azt mondta, hogy azt a késztetést, hogy a tárgyalások folyamán a HÖOK közvetítse más civil szervezetek érdekeit is, tudomásul veszi.

Rovatok