Index Vakbarát Hírportál

Baltával verte szét a kutyája fejét

2013. január 25., péntek 18:07

Állatkínzás alapos gyanúja miatt indult eljárás az ellen a kisszállási férfi ellen, aki baltával verte szét kutyája fejét, majd hazatérő nevelt lányára is rátámadt.

A 66 éves férfi baltával támadt közepes termetű, keverék kutyájára pénteken - írja a baon.hu. Amikor kiérkezett a helyszínre a körzeti megbízott, a kutya már nem élt, de a kegyetlen állatkínzás nyomai jól láthatóak  voltak a tetemen.

A férfi 45 éves nevelt lányára is rátámadt, amikor az számon kérte rajta tettét, a nő 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A férfi egy másik alkalommal egy macskát bekötözött egy zsákba, és úgy ütötte a jószágot, majd zsákostól kidobta egy erdős részén. A férfi egyszer vasvillával próbált meg felnyársalni egy másik kutyát is, de annak az életét sikerült megmentenie az állatorvosnak - írja a megyei lap.

Ezeknél az eseteknél nem történt feljelentés, de mostani tette miatt állatkínzás megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást indítottak ellene, amiért tényleges börtönbüntetést is kaphat.

A férfi ellen más ügyben is indult már eljárás, nemrégiben légpuskával lövöldözött egy kisszállási italmérésében. A fegyvert lefoglalták, a férfi pedig garázdaság miatt kerülhet bíróság elé.

Rovatok