Index Vakbarát Hírportál

Embercsempészeket, és húsznál több határsértőt fogtak el

2013. január 26., szombat 08:54

Három embercsempészt és több mint két tucat határsértőt fogtak el a rendőrök az elmúlt 24 órában Csongrád megye déli részén – közölte a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője szombat reggel. Szenti Szabolcs elmondta, a járőrök péntek este sötétedés után egy koszovói házaspárt, valamint öt év körüli gyermeküket fogták el Röszke külterületén. A családdal együtt két szerbiai férfit is előállítottak, róluk kiderült, hogy embercsempészek.

A rendőröknek feltűnt, hogy a család nem vitt magával csomagokat, hamarosan kiderült, a poggyászokat egy harmadik szerbiai férfi autóval vitte át a határon a röszkei átkelőnél, őt egy közeli benzinkútnál fogták el. Két társához hasonlóan ellene is embercsempészés miatt indult büntetőeljárás. Az ő feladata a család Ausztriába juttatása lett volna – közölte a százados.

Éjszaka és hajnalban a stabil hőkamera segítségével, illetve lakossági jelzésre öt csoportban összesen 21 illegális bevándorlót fedeztek fel a rendőrök Röszke és Mórahalom közelében, az afgán, pakisztáni, koszovói és török állampolgárokat elfogták a járőrök. Három koszovói állampolgár egy buszon utazva próbált hamis papírokkal Magyarországra jutni. Az elfogott határsértők ellen idegenrendészeti eljárás indult.

Rovatok